« Naar het overzicht

0-3 verlies!


Zaterdagavond, belangrijk moment voor ons fanionteam. Eerste competitiematch en dit nota bene onmiddellijk tegen Voortkapel, een derby met veel meer inzet dan alleen de 3 punten.
Onze voorbereiding deed het beste vermoeden. We slaagden erin om in de Beker van Antwerpen 12 op 12 te halen.

Van bij de wedstrijdstart nam Heultje het initiatief, het heft in handen en bepaalde het spel. Balbezit was voor ons en dit zou gedurende de hele wedstrijd zo zijn. Maar alleen met balbezit win je niet altijd de wedstrijd… Vooral bij onze opbouw wisten we niet steeds de juiste keuze te maken en het tempo lag onvoldoende hoog om onze tegenstander uit verband te spelen. Meer beweging zonder bal en dan vooral vooraan in de hoogste lijn moest meer verwarring brengen bij Voortkapel. Er werd vooral veel breedte en iets minder diepgang en dieptepassen gecreëerd waardoor onze tegenstander genoeg had aan het kantelen en schuiven in het blok. Tot dan toe had onze verdediging zich uitstekend gekweten van hun taak. Ino stak de bal diep op Eros die infiltreerde door het centrum en besloot op de keeper.


We bleven vooruit trachten voetballen doch botste steeds opnieuw op die dubbele verdedigingsmuur die moeilijk te slopen was. PJ werd een aantal keer zwaar aangetikt, net als Lennert die het ook zwaar te verduren kreeg. Vliegende tackles enz.. waren niet uit den boze.
Proberen dan maar op vrije trap. Specialist Sam achter de bal en de bal likte de paal, jammer…
Wat vaak het geval is in dergelijke situaties kwam nu ook weer uit; ongeschreven wet in het voetbal: als je de kansen niet afwerkt doet de tegenpartij het voor jou… Eén diepe bal, terwijl we allen hoog opgeschoven waren, was voldoende 0-1 volledig tegen het spelbeeld in maar het stond er wel.

PJ werd nogmaals zwaar aangepakt en uit de vrije trap trof Sam opnieuw het doelhout, 2de maal bal op de paal.
Tijdens de helft werden de koppen bij elkaar gestoken en werd er ook gevraagd om sneller te voetballen en ook sneller diep te denken. Voortkapel moest natuurlijk niet komen en kon het ons moeilijk maken door opnieuw hun beide bussen te parkeren, hun goed recht uiteraard, voorsprong dus gerechtvaardigd.

Opnieuw was het spelbeeld van de eerste helft van toepassing, wij de bal (constant) en op de eerste counter over de middenlijn was het jammer genoeg opnieuw raak. Misverstand tussen 2 spelers, voorzet vanop links en de 9 die goed afwerkte, 0-2 en alles nu dubbel te herdoen! Ook de 2de maal dat we op dezelfde manier een doelpunt slikken, beter anticiperen is de volgende keer van toepassing! Het werd bitsiger en ook wij ontsnapten niet aan de gele kaarten. Voortkapel wist er uiteindelijk 10 te verzamelen.

De rest van de wedstrijd valt nog kort samen te vatten in nogmaals de paal dat we raken op een fantastische omhaalpoging van Faes en wederom een bal van Sam op de paal, schoten uit de 2de lijn en een aantal kansen zelfs in de 16meter die voorlangs of over gingen.

Tot overmaat van ramp slikten we nog een 3de doelpunt, wederom via een counter…
Einduitslag 0-3! Van een anticlimax gesproken! De tegenstander die in het spel minder aanwezig was maar uiterst efficiënt pakte de 3 punten meer naar huis. Ontgoocheling was toch wel het woord dat bij iedereen terugkwam, er zo lang naar toe gewerkt en dan op deze manier besluiten. De ref speelde zijn rol ook mee en had vroeger en beter kunnen ingrijpen, de kansen die we kregen waren er genoeg om 2 wedstrijden te winnen en de counters maar we doelpunten op slikten, daar werden we veel te simpel uit verband gespeeld en Dame Fortuna stond niet aan onze kant maar dit mag geen volledig excuus betekenen.

Volgende week is het dan reeds van moeten. Op Tongerlo, die 2-3 wisten te winnen, zal ook geen cadeautje zijn maar als je enige rol van betekenis wil spelen dan weet je waar de groep volgende week voorstaat, 3 punten zijn noodzakelijk MET snel en vloeiend combinatievoetbal!