« Naar het overzicht

Teleurstelling


Met een 3 op 9 wisten onze jongens dat ze vol aan de bak moesten.
Rijmenam had nog geen enkel punt weten te sprokkelen en stond dus helemaal onderaan.

Al snel viel op dat het enorme terrein voor ‘open’ zou zorgen, zodoende waren er kansen aan beide zijden te noteren.

Faes schoot al een keer in de handen van de thuiskeeper en Sam kwam alleen voor de keeper doch wist de bal niet goed genoeg te raken om hem in doel te deponeren.
Ook Rijmenam stak het neus aan de venster en tot 2x toe moest onze aanvoerder zijn kunnen tonen op schoten uit de 2 de lijn, de druk naar de bal toe was veel te mak in deze fases en dit zou zo blijven gedurende de hele wedstrijd.

Alle afvallende ballen waren voor de tegenpartij en overal kwamen we een voetje te kort ondanks het feit dat we tenminste in balbezit wel probeerde te combineren en voetbal te brengen was onze omschakeling wederom ondermaats.
Toch wist Heultje op voorsprong te klimmen. Na een verre trap van Ken deed Niels waar hij zo goed in is,
bal even bijhouden, vrijmaken en uithalen met links in de verste hoek 0-1.
Rijmenam kwam opnieuw opzetten en bij diepe bal op één van hun beide spitsen ging Sander in de fout,
trekfout en normaal gezien ook hier een overtreding met mogelijke rode kaart tot gevolg, doch de scheids gaf geen krimp,
hier kwamen we goed weg…
Daarna wist onze captain tot 2x toe ons team te redden, zelfs in een 1-1 situatie redde Ken ons, Rijmenam had al lang de kans op de gelijkmaker.
Zoals vorige weken reeds gebleken is is het niet noodzakelijk de ploeg die het meeste kansen afdwingt die weet te scoren en zo gebeurde ook nu: Sam stak de bal diep door het centrum op de infiltrerende Eros die rustig en goed naast de keeper afwerkte 0-2 tegen de gang van het spel in maar het stond er wel.
Luttele minuten daarna werd het zelfs 0-3 toen Niels een kopbal over de thuiskeeper kopte en we op
een geruststellende 0-3 voorsprong wisten te komen met de rust.

Met de rust werden een aantal zaken aangepast en hadden we ook reeds 2 noodgedwongen vervangingen moeten doorvoeren.
Lennert liep een ernstige blessure aan de enkel op, laten we hopen dat de schade nog meevalt, maar pijn had hij wel zeker, en ook Niels moest opnieuw verstek geven wegens zijn heupblessure, zondermeer een aderlating dit uitvallen van beide jongens…

De 2 de helft bleek een maat van niets te zijn. Onze verdediging stond op wankele benen, middenvelders wisten het spel niet te dicteren en aanvallend kwamen we er niet meer uit.
Ken behoedde ons minstens tot 5x toe en lang leek het alsof dat we de 3 punten mee naar huis zouden nemen.
Maar Rijmenam verdiende op basis van 2 de helft minstens een gelijkspel en dit gebeurde ook.
1-3 na een vrije trap na een terugspeelbal. 2-3 totaal uit verband gespeeld en knap afgewerkt!
3-3 voorzet vanop links waarbij de bal reeds achter was blijkbaar maar dat doet er ook niet toe en waar voor doel vrij mocht ingekopt worden.

Om te besluiten, deze korte analyse: een wedstrijd met 2 gezichten, eerste helft met middelmatig voetbal, doch ook heel makkelijk aantal kansen weg te geven toch heel gevleid 0-3 voorstaan.
2de helft totaal afwezig, niets meer klaargemaakt en mogen we uiteindelijk nog blij zijn met een schamel puntje!
En dan mogen we nog van geluk spreken dat onze keeper een superdag had anders hadden we er nog een aantal meer binnengekregen…
Er over blijven nazinderen heeft geen zin wel volgende week nog harder trainen en werken en gewoon presteren met z’n allen!